Επίσημες Μεταφράσεις για Ελλάδα εξωτερικό | Lexis Translations

Επίσημες Μεταφράσεις

Επικυρωμένες μεταφράσεις εγγράφων

lexis translation metafraseis athina episimes metafraseis
Επίσημες μεταφράσεις για χρήση σε Ελλάδα & εξωτερικό

Το μεταφραστικό γραφείο Lexis Translations παρέχει επίσημες μεταφράσεις εγγράφων για κάθε νόμιμη χρήση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. H μετάφραση και η επικύρωση των εγγράφων γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, ώστε να γίνονται δεκτά σε: Υπουργεία, Δήμους, Ληξιαρχεία, Εφορίες, ΑΣΕΠ, Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρεσβείες, Συνδέσμους, Επιμελητήρια, Τράπεζες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς, αλλά και στο εξωτερικό (χρήση τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς).

Το μεταφραστικό γραφείο Lexis Translations παρέχει ακριβείς και επίσημες μεταφράσεις με επικύρωση δικηγόρου, ισότιμες με αυτές της μεταφραστικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για Ιδιώτες:

 • Μεταφράσεις ελληνικών πτυχίων σε όλες τις γλώσσες για χρήση στο εξωτερικό.
 • Μεταφράσεις ξενόγλωσσων πτυχίων (Cambridge, Michigan, IELTS, City & Guilds, CELI, Sorbonne, DELF/DALF, TOEIC, TOEFL, GOETHE κ.ά.).
 • Μεταφράσεις αναλυτικών βαθμολογιών – βεβαιώσεων σπουδών.
 • Μεταφράσεις πιστοποιητικών γέννησης, γάμου, θανάτου κ.ά.
 • Μεταφράσεις κάθε είδους δικαιολογητικών για ΑΣΕΠ – Δημόσιο και λοιπούς φορείς.

Για Εταιρείες:

 • Μεταφράσεις εταιρικών εγγράφων (καταστατικά, δικαιολογητικά κ.ά.).
 • Μεταφράσεις λογιστικών και οικονομικών εγγράφων (ισολογισμοί κ.ά.).
 • Μεταφράσεις φορολογικών εγγράφων & φορολογικών πιστοποιητικών.
 • Μεταφράσεις νομικών εγγράφων (συμβάσεις, αγωγές, συμφωνητικά κ.ά.).

Τρόποι Πληρωμής

Δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, μετρητά, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

 

Τρόποι Παραλαβής Επίσημων Μεταφράσεων

Καθώς οι επίσημες μεταφράσεις παραδίδονται σε έντυπη μορφή, ισχύουν οι ακόλουθοι τρόποι παραλαβής των εγγράφων:

 • Παραλαβή των εγγράφων από τα γραφεία μας (Μαυρομιχάλη 51, Αθήνα / Χρυσηίδος 66, Ίλιον).
 • Παραλαβή των εγγράφων με τη χρήση υπηρεσίας ταχυμεταφορών (courier) και με πανελλαδική κάλυψη.

 

Το μεταφραστικό γραφείο Lexis Translations εγγυάται, χάρη στην πολυετή εμπειρία και την πλήρη εξειδίκευση των συνεργατών του, για ένα άριστο μεταφραστικό αποτέλεσμα σε άμεσο χρόνο και σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές!

Συνήθως αρκεί μια απλή μετάφραση χωρίς επικύρωση ή πιστοποίηση, εάν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων σε ιδιωτικές αρχές, φορείς ή εταιρείες. Ωστόσο, για συναλλαγές με ελληνικές δημόσιες αρχές, υπηρεσίες και φορείς, όπως δήμους, ληξιαρχεία, υπουργεία, εφορίες, πανεπιστήμια κ.λπ., απαιτείται επίσημη ή επικυρωμένη μετάφραση με σφραγίδα από δικηγόρο και το δικηγορικό σύλλογο.

Η υπηρεσία επίσημης μετάφρασης που παρέχει το μεταφραστικό γραφείο μας περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα έγγραφα να γίνουν αναγκαστικά δεκτά από όλες τις ελληνικές δημόσιες αρχές.

Για μεταφράσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό, αρκεί συνήθως μόνο η πιστοποίηση της μετάφρασης από το μεταφραστικό γραφείο μας. Παρ’ όλα αυτά, συνιστάται για την αποφυγή τυχόν αναστάτωσης ή προβλημάτων, η επικοινωνία με το φορέα της αλλοδαπής στον οποίο θα γίνει η κατάθεση των μεταφρασμένων εγγράφων, ώστε να επιβεβαιωθεί πως επαρκεί η πιστοποίηση από ένα μεταφραστικό γραφείο και ΔΕΝ απαιτείται επίσημη μετάφραση.

Η επισημείωση της Χάγης (ή σφραγίδα της Χάγης – Apostille) χορηγείται σε πρωτότυπα δημόσια έγγραφα ή σε ακριβή αντίγραφα της εκδούσας αρχή, τα οποία έχουν ισχύ πρωτοτύπου.

Η σφραγίδα δεν επικυρώνει τη μετάφραση, αλλά αντίθετα βεβαιώνει απλώς τη γνησιότητα της υπογραφής και την ιδιότητα με την οποία ενήργησε ο υπογράφων το έγγραφο, ώστε τα έγγραφα να καταστούν έγκυρα για χρήση στις χώρες που έχουν υπογράψει τη σύμβαση.

Συνιστάται η επικοινωνία με το φορέα στον οποίο θα γίνει η κατάθεση των εγγράφων, ώστε να επιβεβαιωθεί εάν είναι απαραίτητη η χορήγηση της σφραγίδας της Χάγης. Εφόσον η σφραγίδα χρειάζεται, θα πρέπει να μας προσκομίσετε τα έγγραφα που απαιτείται να μεταφραστούν, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ λάβετε τη σφραγίδα της Χάγης.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της σφραγίδας της Χάγης, μπορείτε να απευθυνθείτε:

 • στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, εάν ο τόπος μόνιμος κατοικίας είναι στην Αθήνα.
 • στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, εάν ο μόνιμος τόπος κατοικίας είναι στη Θεσσαλονίκη
 • στην πλησιέστερη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για άλλες Περιφέρειες, την οποία μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας, για να μάθετε το κόστος μετάφρασης των εγγράφων σας.